Saturday, September 15, 2012

Çiftçi Usulü Spagetti Tarifi













Çiftçi Usulü Spagetti


MALZEMELER 

400 gr Spagetti

5 Sardalya

400 gr Küp Domates

1 Adet Sogan

80 gr ceviz Içi

4 Dis sarmisak

50 gr Çekirdekleri Çikarilmis Siyah Zeytin

50 gr Rendelenmis Parmesan Peyniri veya Eski Kasar

Zeytinyag, Tuz, Karabiber

YAPILIŞI

Sardalyalari yikayarak tuzunu alin ve seritler halinde dograyin. Sogani ince

kiyin ve 3 çorba kasigi zeytinyaginda öldürün. Küp domatesi ekleyip agzini

kapatin ve 10 dakika kadar kaynamaya birakin. Bu arada ceviz içleri ve

sardalyalarla birlikte soyulmus sarmisagi ince kiyin, ya da hepsini birlikte

mikserden geçirin. Bu karisimi ve dogranmis zeytinleri domates sosuna

ekleyin. Karistirin, biraz karabiber atin, agzini kapatip kisik ateste 7-8

dakika kadar pismeye birakin. Spagettiyi tuzlu bol kaynar suda diriligini

kaybetmeyecek kadar hasladiktan sonra hazirladiginiz sosu ekleyin. Esit

miktarda parmesan peyniri veya eski kasar rendesini de üzerine serptikten

sonra servis yapin.

No comments:

Post a Comment