Tuesday, July 24, 2012

Reçel ve Likör yapıyoruz







Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum 


Yine bir yağlı boya tablo eşliğinde likör ve reçel yapalım









Kayısı reçeli 


Çoğunuz biliyorsunuzdur ama birde ben tarif edeyim. 3 kg Malatya kayısısı,3 kg toz şeker,Yarım limonun suyu.


Kayısıları iyice yıkadıktan sonra sap kısmından küçük bir kesik açarak çekirdeğini çıkarınız. Bir kat şeker bir kat kayısıyı tencereye koyarak bir gece bekletiniz ertesi günü bir taşım kaynattıktan sonra delikli kevgir ile kayısılarını içinden alınız.Üzerine tülbent örterek üç gün güneşte bekletiniz. Sonra şerbetin içine ilave ederek limon suyunuda katıp beş dakika daha kaynatınız. Sıcakken kavanza koyup üzerini kağıt havluyla kapatınız. Soğusun kapağını kapatın. Bu şekilde pişen reçel asla küflenmez. Afiyet olsun ;)






Vişne likörü 


3 kg vişne , 1.5 kg toz şeker ( şeker daha fazla koyabilirsiniz. ) Vişneleri iyice yıkayıp saplarını ayıklayınız cam şişeye koyup şekeride ilave edin . Bir hafta balkonda güneş altında bekletin. Arasıra çubukla karıştırın. Daha sonra içeri aldığınızda bir tülbente tarçın , karanfil , havlucan bağlayınız ve bu kavanozun içine koyunuz. 70 cc'lik kanyak ilave ediniz ağzını sıkıca kapatıp serin ve karanlık biryerde üç ay bekletiniz. Üç ay sonra şişelere süzün kalan vişne tanelerini donduruca muhafaza edebilirsiniz. Çikolatalı keklerde bu kanyaklı vişneler nefis bir tat oluşturuyor. Afiyet olsun




No comments:

Post a Comment